Sundhed og kost

kostpyramideKost og sundhed under graviditet er enormt vigtigt ikke blot for dig selv, men også for fosterets udvikling.

Når du er gravid, handler det ikke om at spise for 2, men om at spise godt og varieret kost fra hele kostpyramiden (se illustrationen til højre). Under graviditeten får barnet næring gennem dig, via. navlestrengen, derfor er det utrolig vigtigt at du sørger for at spise god og varieret mad. Har du døjet med over- eller undervægt før graviditeten, bør du i samarbejde med din jordmoder eller læge, få lagt en kost- og ernæringsplan, som sikre både dit og dit barns sundhed gennem hele graviditeten.

En normal (ikke gravid) kvinde har ca. brug for 2.100 kalorier om dagens, mens en gravid kvinde ofte har brug for 2.500 kalorier or. dag.
En ammende kvinde har brug for en smule ekstra nemlig ca. 3000 kalorier hver dag.

Har du brug for metoder til at styre hvor mange kalorier du indtager om dagen, kan vi anbefale at du leder efter en app (program) til din smartphone. Uanset om du benytter en iPhone, Android eller windows baseret telefon, så findes der en række apps (programmer) der kan hjælpe dig med at holde styr på dit kalorieindtag. Vi kan anbefale at du ser nærmere på:

Navn Hjemmeside          System
ShapeUp ShapeUp android_iphone
Myfitnesspal MyFitnessPal iPhone,-Windows,-Android

Er du i tvivl om du indtager den rette og rigtige mængde næring, anbefaler vi dig, at du kontakter din jordemoder eller læge, der ville kunne hjælpe dig med at få lavet en ernæringsplan.