Amning

Det anbefales at spædbørn ammes til de er 6 måneder, hvilket vil sige at du i denne periode, ikke skal give din baby andet mad end den modermælk. Såfremt du har mælk nok til det. Dette skyldes at modermælken indeholder vigtige næringsstoffer og at modermælken tilpasser sig efter hvad barnet har brug for, både hvad angår mængde men også når det kommer til sammensætningen.

Mængde

Det er selvfølgelig vigtigt at spædbørn ammes efter behov og det kan være svært at vide hvilken mængde barnet spiser, det er derfor hverken muligt at sætte tid eller den præcise mængde på en amning. Da det kommer an på din nedløbningsrefleks og hvor hurtigt barnet spiser.

Det er vigtigt at man som mor er opmærksom på at barnet får fat på den fede mælk, som ligger inde bagved råmælken, da det er der næringen er.

Hvor ofte?

Der er ikke et barn der 100% ens når det kommer til amning, derfor er det svært at fortælle præcis hvor ofte du bør amme. Alt efter hvilket type barn du har, melder det sig som ofte selv, når det er sulten. Har du et barn som ikke selv melder sig på banen når det er sultent, så er det en god idé såfremt det ikke sover at lægge det til dit bryst med 3 maks. 4 timers mellemrum. Da dette som udgangspunkt bør dække dit barns behov for ar spise, selvfølgelig alt efter hvor meget barnet spiser ad gangen.

Er du i tvivl om hvorvidt dit barn spiser ofte nok, eller om det får den næring der skal til. Så er det en rigtig godt idé at rådføre dig hos din sundhedsplejerske eller læge.